10 tegn på at du har et hashmisbrug

Det første skridt på rejsen til et hashfrit liv er at erkende, at du har et problem. Nogle gange er det dog svært at være objektiv, når man vurderer sit eget hashforbrug eller det, der tilhører en person, du holder af. For at vide, om du er afhængig af eller i det tidlige stadie af et hashmisbrug, er det vigtigt at forstå tegn på afhængighed, der er forbundet med hash.

Nedenfor finder du ti tegn på marihuana afhængighed. Hvis du genkender nogen af ​​tegnene i dig selv eller en person, du kender, kunne en afhængighed af hash være til stede, og så er det vigtigt at søge behandling for dit hashmisbrug.

Har du et hashmisbrug?

  1. Hash tolerance og abstinenser: Ligesom ethvert stof fører regelmæssig brug af hash til en tolerance for det. Dette betyder at du har brug for mere og mere af stoffet for at opnå den samme rus. Hvis du har brug for mere og mere hash for at blive høj, bygger du også en tolerance op. Hvis du begynder at opleve abstinenssymptomer eller tolerance, kan du have et hashmisbrug. Tegn på abstinenser omfatter tab af appetit, irritabilitet, søvnløshed eller angst.
  1. Du bruger mere hash end planlagt: Du kan måske begynde at tænke: ’Jeg skal bare have et par sug.’ Men du ender med at ryge alt hvad du har. Hvis det sker regelmæssigt, er det tegn på afhængighed.
  1. Du er ikke i stand til at skære ned eller stoppe dit hashforbrug: Du kan forsøge at stoppe dit hashbrug. Men du kan måske ikke stoppe, når du forsøger at holde op. At være ude af stand til at stoppe brugen betyder, at du sandsynligvis har brug for hjælp til at komme dit hashmisbrug til livs.
  1. Du er høj det meste af tiden: Hvordan vi bruger vores tid, siger meget om os. Hvis hovedparten af ​​den bliver brugt enten på at blive høj, vente på at blive høj, eller at lede efter hash, er det et seriøst rødt flag og tegn på et hashmisbrug.
  1. Reducerede aktiviteter: Hvis din tidsplan langsomt er blevet udtømt af alle fysiske eller fritidsaktiviteter og erstattet med at hænge ud og blive høj, så kan du være afhængig af marihuana.
  1. Fortsat at blive høj trods de problemer, det medfører: Din adfærd på arbejdspladsen ændres af afhængighed. For eksempel, hvis du er blevet advaret om, at du bliver fyret, hvis du kommer for sent på arbejde, men du fortsætter med at ryge hash, før du går på arbejde. Det er en selvdestruktiv adfærd, der kan være tegn på et alvorligt hashmisbrug.
  1. Du bruger hash til at undslippe fra problemer: Hvis du løser dine problemer og prøver at glemme dem ved at ryge dig skæv, har du sandsynligvis et hashproblem.
  1. Du skal indtage hash for at kunne slappe af: Hvis du har brug for at blive høj, før du føler dig komfortabel med at være kreativ eller før du virkelig kan slappe af, så kan du være afhængig af marihuana.
  1. Valg af relationer og aktiviteter baseret på, om du vil være i stand til at blive høj: Hvis du beslutter dig for hvilke begivenheder du skal deltage i, og hvem du skal hænge ud med, afhængigt af om du kan bruge hash og blive høj, så har du med høj sandsynlighed et hashmisbrug.
  1. Manglende evne til at overvåge det daglige ansvar: Hvis du har vigtige ansvarsområder i dit daglige liv, men begynder konsekvent at undlade at tage dig af dem, fordi dit sind er ved at blive højt, kan det være et motivationsproblem, eller det kan betyde, at du har et hashmisbrug, hvis du også kan nikke genkendende til flere af de ovenstående signaler.

Behandling af et hashmisbrug

For at man kan behandle et hashmisbrug, er det som med så mange andre misbrug, at personen med misbrug først er nødt til at erkende og anerkende sit problem, før man kan starte et behandlingsprogram af et hashmisbrug. Hvis du mener, at du har et hashmisbrug, og du er klar til at søge hjælp for det, kan du gøre det gennem Brydehuset i Ballerip kommune. Her kan alle få hjælp, også selvom man ikke bor i kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *