8 fordele ved svømning uanset din kondi

Ligegyldigt hvor god en kondi du har, er svømning rigtig godt for dig. Det er rigtig godt for dine muskler, og man bruger kroppen på en anden måde, så hvis man døjer med ledsmerter eller lignende, kan det særligt anbefales. Samtidig kan svømning også forbedre din kondi, men hvis det ikke er nok til at overbevise dig, finder du otte fordele ved svømning nedenfor.

8 grunde til at kaste dig ud i det

 1. Fuld krops træning
  Svømning bruger alle musklerne i kroppen, så om du svømmer en blid brystsvømning eller crawl på fuld power, får du en fuld kropstræning. Derudover er det hårdere at træne i vand, så man vil opnå den samme motion på kortere tid.
 2. Perfekt for generel velvære
  Bare 30 minutters svømning tre gange om ugen sammen med en afbalanceret, sund kost og livsstil er en af ​​de bedste måder at holde sig fit og sund på samt bevare et positivt mentalt sind. Gør det med vennerne, og det er endnu sjovere!
 3. Afstresning og afslapning
  Uanset om det er arbejdet, der stresser dig, børnene er et mareridt, eller bare livet generelt, kan regelmæssig svømning være med til at sænke stressniveauet, reducere angst og depression samt forbedre dine søvnmønstre. Vil du svømme for de psykiske fordele, der det helt fint med en let svømmetur. Det er ikke nødvendigt at svømme hverken stærkt eller meget.
 4. Effektiv kalorieforbrænding
  Svømning er en af ​​de mest effektive måder at forbrænde kalorier på. En blid svømmetur kan brænde over 200 kalorier på bare en halv time. Det er mere end det dobbelte sammenlignet med en gåtur.
 5. Sænker risikoen for sygdomme
  Ud over at være en god form for kardiovaskulær motion, kan bare en halv times svømning om ugen hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme, slagtilfælde og type 2 diabetes.
 6. Støtter kroppen
  Vand understøtter op til 90 procent af kroppens vægt. Så hvis du har forstuvet en ankel ved eller har en langvarig skade eller sygdom, er svømning en fantastisk måde at holde sig aktiv på.
 7. Øget energiniveau
  Inaktivitet er ofte ansvarlig for folks mangel på energi. Bare 30 minutters svømning tre gange om ugen kan øge dit energiniveau gennem øget metabolisk hastighed.
 8. Træning uden sved
  Som svømmer vil du aldrig føle sved, uanset hvor hårdt du arbejder, fordi vandet omkring dig hele tiden køler dig ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *