Få styr på borddækningen til konfirmationen

Konfirmationstiden er ved at nærme sig, og der er mange ting at tænke på i forbindelse med sådan en fest. En af de ting er borddækningen, hvor nogle bestemte regler gør sig gældende. De kan måske virke lidt overvældende og overskuelige, så her kan du læse mere om, hvordan det nu lige er med det borddækningen der.

Sådan kan du dække bord til konfirmationen

Der findes fire forskellige typer borddækning, herunder formel, uformel, basis og buffet. For at finde ud af hvilken borddækning du vil bruge, kræver det, at du tager stilling til, hvor formel din fest skal være. Valg af den rigtige borddækning til dit arrangement, vil afhænge af flere faktorer, herunder formaliteten af begivenheden, antallet af gæster og hvordan maden vil blive serveret. Bedst egent bordækning til konfirmation vil typisk være enten formel eller buffet, afhængig af om det er med tag-selv buffet eller fadservering.

Er det buffet kan man enten vælge at dække bordet op med tallerkner og bestik eller stille det op ved buffetbordet. Derudover skal man selvfølgelig dække op med vand- og vinglas.

En formel bordækning kræver lidt mere. Menuen vil typisk bestå af tre retter, forret, hovedret og dessert. Det er almindeligt at dække op til både forret og hovedretten med tallerkner, hvor desserten vil blive serveret sidst på aftenen på en tallerken. Derudover skal der være to sæt bestik, et til forretten og et til hovedretten, gerne med en steakkniv til hovedretten, hvis der serveres steg. Der skal samtidig ligge en kagegaffel eller ske øverst ved tallerkenen, afhængig af desserttypen. Sidst men ikke mindst skal der selvfølgelig nogle glas på bordet. Det vil typisk være et vandglas, hvidvinsglas, rødvinsglas og et glas til dessertvin.

Udover alt det praktiske vil man selvfølgelig pynte bordet med bordkort, servietter, blomsterdekorationer og lignende, når det kommer til borddækning til konfirmationen.

Få konfirmationsmad udefra

Synes du godt at borddækning til konfirmationen og alle de andre gøremål kan synes en anelse overskuelige? Så fortvivl ej, Jespers Torvekøkken kan nemlig hjælpe dig både med maden, borddækning, leje af lokale og oprydning.

Jespers Torvekøkken laver udsøgt mad med en forankret passion, der gør maden til noget særligt. Du kan derfor med ro i sindet lade dem overtage noget af styringen af konfirmationen og få, for eksempel, lækker konfirmationsmad leveret til festen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *