Findes verdens bedste brød?

Verdens bedste brød. Det er lidt af et statement. Gad vide efter hvilke parametre man afgør det? Smag er jo individuel.

Der findes sikkert forskellige parametre der afgør hvad der gør et brød til verdens bedste. Og det kan sikkert stilles op i verdens kedeligste graf. Jeg har mine helt egne parametre, der går på; Situation, sult og smag.

Kender vi ikke alle leverpostejsmaden der bliver det bedste stykke mad du nogensinde har fået, når det bliver spist en efterårsdag i skoven og skyllet ned med en kop varm kaffe, te eller kakao? Jeg gør.

Kender vi ikke alle det, at komme hjem fra en lang skole eller arbejdsdag og så blive mødt af duften af nybagte boller? Den bolle med ost, marmelade eller måske endda Nutella er bare det bedste du nogensinde har fået. Hver gang. Jeg gør.

Eller hvad med den sivkurv med flutes der bliver stillet på bordet mens du sidder og venter på middagen og man er ved at dø af sult. Er det ikke bare det bedste brød man nogensinde har fået? Det synes jeg.

Jeg har flere eksempler, men tænkte at jeg lige ville konsultere  nettet for at se hvad folkene rundt omkring mener er verdens bedste brød.

Her er verdens bedste brød

Mad og Bolig kommer med deres bud på verdens 10 bedste brød:

  1. Koldhævet spelt og hvedebrød.
  2. Groft landbrød med kerner
  3. Müsliboller
  4. Knækbrød med frø og kerner
  5. Boller med grahamsmel
  6. Naanbrød
  7. Kernesundt valnøddebrød
  8. Breadsticks
  9. Engelske scones
  10. Rugbrød med dadler, rosiner og mandler

Jeg er overbevist om at de alle kan bestå min “situations” test, og denne blogger er i hvert fald blevet inspireret og er allerede i fuld gang med at gennemgå skabene for ingredienser og finde forklædet frem.