Hvad vil det sige at have et alkoholmisbrug

Alkoholisme er den mest alvorlige form for alkoholmisbrug og indebærer manglende evne til at håndtere sine drikkevaner. Det kaldes også almindeligvis alkoholforstyrrelse. Alkoholforstyrrelser er organiseret i tre kategorier: mild, moderat og svær. Hver kategori har forskellige symptomer og kan forårsage skadelige bivirkninger. Hvis ubehandlet, kan enhver form for alkoholmisbrug føre dig ned i en spiral, hvor du er ude af kontrol.

Personer, der kæmper med alkoholisme, føler ofte, at de ikke kan fungere normalt uden alkohol. Dette kan føre til en bred vifte af problemer og påvirke faglige mål, personlige forhold, andre forhold og ens helbred. Over tid kan de alvorlige bivirkninger af konsistent alkoholmisbrug forværre og forårsage skadelige komplikationer.

Advarselstegn på alkoholisme

Nogle gange er advarselstegnene på alkoholmisbrug meget mærkbare. Andre gange kan de tage længere tid at opdage. Når alkoholmisbrug opdages i sine tidlige stadier, øges chancen for en vellykket behandling markant.

Tegn på alkoholmisbrug omfatter:

  • At være ude af stand til at kontrollere sit alkoholforbrug
  • Trang til alkohol, når du ikke drikker
  • At sætte alkohol over personlige ansvar
  • Følelse af behovet for at drikke mere
  • At tilbringe en betydelig sum penge på alkohol
  • Opfører sig anderledes under påvirkning af alkohol

Grunde til at folk drikker

Mange faktorer kan øge risikoen for alkoholmisbrug. Folk kan vende sig til alkohol af en grund og gradvist udvikle en afhængighed af at drikke. For eksempel kan det at drikke i vanskelige tider, fx et dødsfald i familien, arbejdsløshed eller lignende, potentielt udløse langvarigt alkoholmisbrug. Mens der er forskellige grunde til, hvorfor folk begynder at drikke, er nogle af de mest almindelige at:

  • Aflaste stress: At stole på alkohol til at reducere daglig stress kan påvirke sandsynligheden for at udvikle et alkoholmisbrug. Da alkohol er beroligende, forårsager indtagelse af alkohol en følelse af fornøjelse. Hyppigt indtag gør dog, at man bygger en tolerance op, der kræver, at du indtager mere alkohol for at opnå den samme virkning.
  • Føl dig godt tilpas: Forbrug af alkohol kan give nogle mennesker en pause fra virkeligheden. Det giver en følelse af lettelse fra underliggende problemer, som dit sind kan forsøge at flygte fra. Imidlertid kan kontinuerlig alkoholforbrug udvikle sig til et alvorligt alkoholmisbrug.
  • Som følge af et tab: At miste et familiemedlem eller en ven kan tage hårdt på dig følelsesmæssigt, fysisk og mentalt. Alkohol kan for nogle lindre den sorg, de føler.
  • Overvinde angst: Alkoholindtag sænker individets hæmninger og gør dem mere behagelige i sociale situationer, hvor de kan føle angst.

Søg hjælp nu

Du behøver ikke at lide af alkoholafhængighed i stilhed. Der er mange behandlingsmuligheder til rådighed for at hjælpe dig med at overvinde dit alkoholmisbrug og opnå en langsigtet bedring. Brydehuset i Ballerup kommune kan hjælpe dig med at finde den rette alkoholbehandling, der kan hjælpe dig med at komme dit alkoholmisbrug til livs. Det er et gratis tilbud for alle, også selvom man ikke bor i kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *