Sådan får du dine gæster til at føle sig velkomne

Vi kender det allesammen. Gæsterne er på trapperne, og vi stresser rundt. Der er gang i kødgryderne på komfuret, du er i fuld sving med at dække bord, og du har endnu ikke klædt om. Og så ringer det på døren. Den første gæst har meldt sin ankomst en halv time før tid.

I denne guide får du vores tips til, hvordan du kan være ude i god tid med dine forberedelser, når du er vært. Hvad enten det gælder et besøg af en fyr, som du har fulgt på diverse online datingsider, eller du har inviteret en flok veninder til middag.

Planlæg middagen og indkøb dagen før

Hvis du først beslutter på dagen, hvad du vil lave af mad, er det dømt til at gå galt. Vil du lave en tre-retters menu kræver det i langt de fleste tilfælde god tid at forberede maden. Du kan nemt blive overrasket over, hvor meget tid det egentlig kræver, hvis du først begiver dig ud for at handle hen på eftermiddagen. Planlæg så vidt muligt menuen dagen før, og køb også gerne ind dagen før.

Brug et køkkenforklæde

Det lyder måske banalt, men det er faktisk et ret godt tip. Med et køkkenforklæde gør det ikke noget, hvis du kommer til at svine en smule i køkkenet, og du behøver derfor ikke vente med at skifte tøj og gøre dig lækker til det allersidste øjeblik. Tag et langt bad, få styr på din makeup og tag dit fine tøj på, og gå så i køkkenet. Så er du klar, når den første gæst eller din date ankommer.

Hyg dig med din borddækning

Borddækning er en stor del af en middag. Og kan du godt lide at gøre noget ud af det æstetiske, så lad være med at kaste tallerknerne på i sidste øjeblik – eller når den første gæst allerede er ankommet. Hvorfor ikke allerede dække bord om formiddagen, når du har god tid? Så kan du rent faktisk hygge dig med det og gøre mere ud af at få hyggelige stearinlys på og en dug, der matcher dit stel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *