Sådan bliver du klar til at holde studentergilde

Når foråret og sommeren er over os, er det ofte ensbetydende med en masse dejlige fester og sammenkomster. Måske er du så heldig, at du skal til bryllup? Det kan være, du skal til konfirmation? Eller det kan være, du selv skal arrangere et studentergilde for dit nu store barn.

Og hvordan er det så lige, du griber planlægningen af sådan et studentergilde an? Der er jo så mange ting, der er vigtige at huske på. Bare rolig, i artiklen her får du et par gode råd til, hvad der er vigtigt, når der venter et studentergilde forude.

Hvor skal festen holdes?

Et studentergilde kan findes i mange forskellige udgaver. Der kan være mange gæster, hvor familie og venner kommer langvejs fra, men det kan også være en mindre fest, hvor kun de allernærmeste deltager. Hvordan studentergildet skal holdes, er derfor helt op til studenten selv og jer som forældre.

Det vigtigste er bare, at der bliver taget stilling til, hvor og hvordan festen skal holdes. Skal der bookes lokaler et sted? Eller skal det være en fest med telt ude i haven? Det kan selvfølgelig også blive holdt inde i huset. Det typiske er, at et studentergilde bliver holdt hjemme på matriklen på den ene eller anden måde, så det kan I også sagtens vælge at gøre. Det er både hyggeligt og sjovt, når festen foregår i vante rammer.

Ingen fest uden lækker mad

Maden er ofte omdrejningspunktet for enhver fest – og det samme gør sig gældende for studentergildet. Når festen skal planlægges, er det derfor vigtigt, at der bliver taget stilling til, hvilken mad der skal være.

Skal festen holdes hjemme, kan det være en god idé at bestille maden til studentergilde udefra. Det sparer både dig og studenten for en masse tid og besvær, og så ved du, at der bare er helt styr på den del af festen. Det er uden bekymringer, når du ved, at du som det eneste bare skal anrette maden.

Hvad skal studenten have?

Det er en stor dag, når man bliver student. Men det er også en stor dag som forælder, når ens barn pludselig får en studenterhue sat på hovedet. På sådan en vigtig dag får den nyudklækkede student ofte en masse fine gaver, og der vil typisk være en fra mor og far også. Overvej derfor nøje, hvilken gave der skal gives. Skal det være et flot ur? Penge til at komme ud at rejse? Eller er selve festen gaven? Mulighederne er mange, men én ting er sikkert: Det skal nok blive noget, den kommende student vil sætte stor pris på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *