Sådan rengør du dit badeværelse – ordentligt

Dit badeværelse skal have en grundig hovedrengøring mindst et par gange om året. Om du vælger at sprede arbejdsopgaverne ud mere jævnligt, eller du tager hele turen på én gang er op til dig – det er bare vigtigt, du får det gjort.

Det er imidlertid ikke alle, der ved, hvordan et badeværelse skal rengøres ordentligt. På badeværelset håndteres et utal af bakterier. Det er her, du renser, tømmer og plejer kroppen, så det er i særdeleshed vigtigt, du også gør rent ordentligt.

En let rengøring en gang om ugen er at anbefale, men det er først, når der sidder kalk i krogene og striber i toilettet, du er nødt til at ty til hårdere metoder.

Hvad skal du bruge af rengøringsmidler?

Klorholdige og desinficerende rengøringsmidler er effektive, men også slemme for miljøet og dit indeklima. Du kan vælge selv at blande rengøringsmidler, som så fungerer lige så godt, som de specialdesignede, købevenlige rengøringsmidler.

Universalrengøringsmiddel bruges som udgangspunkt til at afrense alt snavs, som ikke indeholder kalk. Hvis det ikke er for hårde sager, kan du nøjes med opvaskemiddel.

Så er der sanitetsrengøringsmidlet, der er bakteriehæmmende og fjerner fedt, snavs og kalk. Dette middel kan du selv lave ved at blande to dl opvaskemiddel, en kvart dl eddikesyre samt to spiseskefulde citronsyre.

Sådan gør du et toilet rent

 1. Rengør toilettets yderside samt sæde med et universalrengøringsmiddel.
 2. Afmonter sædet, så du kan rense alle de små kroge med eksempelvis en tandbørste.
 3. Tøm toilettet for vand, så der kan rengøres helt ned i kummen. Dette gøres ved hurtigt at hælde en spand vand i toilettet eller skubbe det ned med toiletbørsten, så vandstanden sænker sig.
 4. Smør sanitetsrengøringsmiddel rundt i toiletkummen ved hjælp af en gammel opvaskebørste.
 5. Lad blandingen sidde i én time.
 6. Brug en glasskraber til at fjerne eventuelle belægninger.
 7. Skyl blandingen af .

Sådan gør du rent ved vask, toilet og brusekabine

Dette er der lidt forskellige metoder til.

 • Rens rør, revner og bagved din håndvask på badeværelse med en skrubbe- eller tandbørste og lidt sanitetsrengøringsmiddel
 • Rens afløb og overløbshul med tandbørste og piberenser
 • Hvis ikke du kan fjerne filtret, sæt da en vatrondel med eddike rundt om hanens udløb med en elastik. Lad den sidde i 15 minutter, før du tørrer efter
 • Læg brusehoved i blød med eddike eller fortyndet eddikesyre
 • Fjern kalkrester på armatur og rør med sanitetsrengøringsmiddel. Smør det på, og lad virke i en halv time
 • Rens afløb og riste for hår og sæberester

Hæld kogende vand med én spiseskefuld soda per liter i afløbet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *