Job, madpakker, børnepasning, træning og socialt liv. Det moderne liv er svært at jonglere med energi og overskud i behold. Men faktisk kan du selv gøre en række tiltag for at få mere energi ind i din hverdag. Læs med her og få inspiration til din nye energifyldte dagligdag.
Løsn op kroppens spændinger
Føles kroppen øm og tung? Så kan det være en god idé at få ”nulstillet” kroppen, så du er klar til din nye energiske livsstil. Tag til en fysioterapeut eller massør og få løsnet godt og grundigt op i kroppen. Her har de også professionelt fysioterapeutudstyr til at klare mindre skavanker og ømhed i nakke, skuldre eller ryg.
Så snart du har fået løsnet op, føler du dig mere klar til at tage fat på projekt-mere-energi.
Spis sundt og varieret
Kosten har stor indflydelse på dit energiniveau. Falder du ofte i sukkerfælden, når eftermiddagstimerne tager over? Så er du bestemt ikke alene. Når energiniveauet daler, er det fristende at snuppe en chokoladebar for at få et boost. Problemet er bare, at det er en kort fornøjelse, og bagefter ender du med at være endnu mere træt og uoplagt.
Sørg for at få masser af grove madvarer, fede fisk, hørfrø og nødder – det styrker dine hjerneceller og koncentration, så du bliver mere robust.
Motioner dagligt
Det er videnskabeligt bevist, at motion giver mere energi, samtidig med at det øger koncentrationsevnen. Du behøver ikke svede i fitnesscentret hver dag efter arbejde eller løbe lange ture i skoven.
Selv små tiltag kan gøre det. Tag cyklen på arbejde, gå op ad trapperne til kontoret eller gør det til en vane at gå en kort tur inden eller efter aftensmaden.
Planlæg og strukturer din tid
En sand energirøver er en ustruktureret hverdag. Når du ikke har styr på din kalender, bliver du stresset – og det tager af dit overskud. Gør det derfor til en vane at sætte dig ned hver søndag aften og planlæg ugen. Skriv det ind i en fysisk eller digital kalender, så du har et overblik over din uge.
Så snart du har et overblik får du også mere energi i stedet for at bruge kræfter på at løbe forvirret rundt i dagligdagens hamsterhjul.
Indfør faste sovevaner
En god nattesøvn er afgørende for dit energiniveau – det ved du sikkert godt. Men ved du også, at det har stor betydning for din nattesøvn, hvornår du sover? Du får den bedste søvn mellem kl 22-06. Hvis du ikke kan affinde dig med at sove i det tidsrum, så indarbejd faste soverutiner.
Sæt et ur og gå i seng og stå op ca. samme tid hver dag. På den måde beroliger du dit indre ur, fordi du ikke svinger mellem at være natteravn og morgenmenneske.