Man kan naturligvis afholde et bryllup på en kro eller på et hotel, der har både køkken og selskabslokaler til denne type begivenheder, men man får faktisk mest for pengene ved at holde bryllupet hjemme eller i lejede lokaler. Maden kan I så få leveret af et anerkendt cateringfirma, da de fleste større firmaer i denne branche har speciale i lækre anretninger til heldagsarrangementer som bryllupper og konfirmationer.
Det gode ved cateringfirmaer er, at de er som skabte til at planlægge bryllupper og tilsvarende fester, hvor der kommer mange gæster, der skal bespises over en længere periode. Cateringfirmaet kan som regel hjælpe til med både leveringen af maden i praktiske serveringsfade, opdækning samt serveringen i løbet af dagen. Det er også muligt at hyre en kok til denne specielle dag, der kan forestå madlavningen.
Find cateringfirma på nettet
Hvis I ikke umiddelbart kender nogle gode cateringfirmaer, så prøv at finde inspiration på nettet. Der findes flere steder med oversigter over cateringfirmaer, også kan man jo tjekke dem ud i lokalområdet. I kan både tjekke Trustpilot, Facebook samt firmaets egen hjemmeside.
På den måde kan I gøre en del af forarbejdet, idet der jo kan være ret stor forskel på cateringfirmaer, der specialiserer sig på forskellige områder. Nogle er gode til kolde anretninger med smørrebrød, mens andre har masser af muligheder af eksklusive retter. I Københavnsområdet vælger mange at kontakte Jespers Torvekøkken om catering bryllup, da firmaet har mange anbefalelsesværdige løsninger til alle højtider og større arrangementer.
Menuforslag
Et bryllup er en af de største begivenheder i de flestes personers liv, så her plejer der ikke at blive sparet på noget til dette særlige arrangement. Der findes naturligvis en øvre økonomisk grænse for hele brylluppet, men det er som regel ikke afgørende, om maden koster 200, 400 eller 600 kr. pr kuvert. Man får som regel det, som man betaler for, og på bryllupsdagen vælger de fleste at flotte sig og vælge en eksklusiv menu, som folk vil kunne mindes med glæde. Menuen kunne for eksempel bestå af disse forslag:
- Forret med asparges anrettet med purløgsmousseline og danske fjordrejer.
- Ristet grønlandsk hellefisk serveret i cremet rejebisque med fine urter.
- Saltrimet laks i tynde skiver serveret med aspargesterrine.
- Hovedretten kan være kalveculotte med grøntsager, estragonsauce og kartofler.
- Ballotine af unghane fyldt med svampe og spinat.
- Lammekrone stegt med krydderurtecrust og persillerodspuré med spidskål.
- Desserten kunne bestå af disse forslag:
- Syltet rabarber med vanilje og citron.
- Ballotine af rabarber og sprød nøddeknas samt karamel.
- Chokoladekage af hvid og mørk chokolade med sorbet af rabarber.
- Kold bærsuppe med vaniljeiscreme og sprød tuille.