Sådan får du sund kost ind i din hverdag

Mange starter det nye år ud efter tankegangen ”new year, new me”. Og det betyder for langt de fleste vedkommende sund kost og masser af træningen. Men efterhånden som januar måned render ud, begynder de gamle usunde vaner også at vende tilbage for manges vedkommende. Her får du gode råd til, hvordan du får en sund kost ind i hverdagen – uden at blive fanatisk. Det skal – som du nok har hørt et utal af gange før – ikke være en kur, men en livsstilsændring.

Find søde alternativer

Har du en ekstrem sød tand? Elsker du at bage sukkersøde kager, og har du altid drømt om at uddanne dig til konditor? Så kan det være svært at få bugt med sukkertrangen. De fleste danskere forbinder da også snacks, kage og slik med hygge – så når fjernsynet bliver tændt, hører der sig også ofte søde sager med.

Her gælder det i stedet om at finde søde alternativer til de sukkerholdige sager. Gå eksempel efter slik og kiks sødet med sødemidler, eller bag selv en kage, der får sin sødme fra bananer eller dadler. Det giver (næsten) den samme tilfredsstillelse og med garanti bedre samvittighed.

Gå efter groft

Mange kulhydratforskrækkede kure søger fanatisk at skære alt brød, ris og pasta fra kosten, da disse typer råvarer indeholder en forholdsvis høj mængde kulhydrater. Men kroppen har brug for kulhydrater, der kan give den energi. Dog behøver du ikke proppe dig med hvidt brød og hvid pasta og ris.

Her bør du gå efter de grove varianter. Når først du har vænnet dig til brune ris og fuldkornspasta, vil du ikke længere sukke efter de hvide varianter. Hvis du alligevel vil skære endnu mere ned i kulhydraterne et af stederne, kan du også bruge bønnepasta, der, som navnet antyder, er lavet af bønner. De indeholder en endnu lavere mængde af kulhydrater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *