I år er der endnu engang blevet sat fokus på, hvilke uddannelser danskerne helst bør tage. Hellere end de humanistiske uddannelser ønsker regeringen at se, at ungdommen vælger en erhvervsrettet uddannelse.
Er du i tvivl om, hvad dette indebærer, så læs med her og bliv klogere.
At uddanne sig til erhvervslivet
At uddanne sig til erhvervslivet kan betyde flere ting. Måske du starter ud med at være receptionist, men senere finder ud af, at du er interesseret i ledelse, hvorefter du videreuddanner dig til serviceøkonom på et erhvervsakademi. Det kan også være, at du hopper direkte ind på fx en ingeniøruddannelse på et universitet et sted i landet.
Fælles for disse muligheder er, at du uddanner dig i henhold til en efterspørgsel, som findes “derude” i verden. Det vil sige, at du aktivt former dig selv ved hjælp fra en uddannelse, så du senere kan løfte de opgaver, som der mangler hænder til i Danmark.
Dette er smart for virksomheder og erhvervsliv, men der er også fordele for dig ved at følge regeringens ønske.
Det er skønt at være eftertragtet
Så okay – hvad er der af fordele for dig ved at tage en erhvervsuddannelse, tænker du så formentlig.
Først og fremmest kan du se frem til at et liv uden arbejdsløshed. For mange studerende vil slutningen på deres uddannelse føre dem ud i en intenst jobjagt, hvilket selvsagt indebærer at være arbejdsløs i kortere eller længere perioder.
Dette er ikke dig. Du bliver eftertragtet, da du har lige præcis de seje kompetencer med dig, som erhvervslivet står og savner. Og derfor handler det for dig bare om at gå ud i verden, sælge dig selv og lande en fed løn.
Herudover er erhvervslivet spændende og meningsfuldt. Der er fuld drøn på og masser af idéer, produkter og nye services, som skal ud i verden. Vi taler derfor ikke om grå mænd i jakkesæt – langt fra.
Hvis du nyder udfordringer og nye idéer, kan erhvervslivet derfor meget vel være noget for dig.